Wie zijn Tinkers Drinkers Dreamers...

In 1993 nam gitarist Bart van Asten het initiatief een aantal leden van de Eindhovense muziekvereniging “Paraplu” te polsen samen een ‘folkproject’ te starten. Hij kreeg een achttal mensen bij elkaar die enthousiast in de wereld van de Engelse en Ierse folk doken. Het project kreeg de titel “Tinkers, Drinkers & Dreamers.”Met gitaar, fiddle, bas, fluiten, grote trom en meerstemmige zang werd een aantal succesvolle optredens verzorgd. Een aantal leden van het gezelschap vond het jammer dat het bij deze optredens bleef en wilde een doorstart maken door structureel een band te vormen onder dezelfde naam. Na nog wat wisselingen kreeg de formatie medio 1996 een vaste vorm.

Het repertoire bevat Engelse en Ierse traditionals die door de band op geheel eigen wijze gearrangeerd worden. Onderwerpen als: verloren liefdes, verre zeereizen, overspel en drankmisbruik worden met verve en passie bezongen. Ondanks het feit dat de bandleden een voorliefde hebben voor folk liggen hun wortels in de rock, funk, pop, country, americana en zelfs ragtime. Mede daardoor zijn de liederen en instrumentals vaak doorweven met ingrediënten uit andere muziekstijlen.

Vanaf 1995 toert deze folkband uit het zuiden al over ’s heren wegen en verzorgt optredens tot in alle uithoeken. Zo stonden ze op de eerste, tweede en tiende editie van Folkwoods, speelden ze in Enkhuizen op het landje van Top aan de voet van de Dromedaris, en op het Parkfestival te Oosterhout. Echter ook pubs, kroegen en staminees behoren tot de plaatsen waar de Tinkers graag en vaak optreden.

In 2003 verscheen de eerste cd  “Running Roots"

In 2009 verscheen de tweede cd  "a Gap in the Clouds"

 

Bart van Asten: zang en gitaar,

Tim van Asten: zang, fiddle en gitaar,

Karel van Bokhoven: zang en mandoline

Ruud Sempel: bas